Basic Czech I - Adamovičová, Ana (Karolinum, 2013)
Basic Czech I, moderní učebnice češtiny na základě angličtiny, je prvním dílem řady Basic Czech. Metodicky vychází z komunikativního a komparativního přístupu. Jejím cílem je seznámit zájemce se základy české gramatiky pomocí plynulého a systematického osvojování slovní zásoby a konverzačních frází. Gramatika v těsném sepětí se slovní zásobou je pouhým prostředkem k dosažení tohoto cíle. Zprostředkující jazyk se objevuje minimálně a plní funkci výstižných vysvětlivek, takže učebnici lze použít také při samostudiu. Přehledné tabulky a řada vtipných dialogů umožní uživateli rychlé zapamatování probírané látky. Na webových stránkách www.karolinum.cz jsou ke stažení praktické metodické pokyny pro učitele, nahrávky dialogů, klíč ke cvičením a další gramatické a konverzační materiály doplňující učebnici. Basic Czech I odpovídá úrovni A1 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Druhý dotisk třetího vydání Všechny přílohy k titulu najdete i v našem Archivu.
Keywords: Ostatní jazyky