Okrasné rostliny tropů a subtropů - Zelený, Václav (Grada, 2008)
Zaujala Vás při dovolené netradiční květina nebo strom? Tato publikace představuje přes 400 nejzajímavějších rostlin, které lze spatřit při návštěvě tropických a subtropických oblastí všech kontinentů, ale i nám bližšího Středozemí. Řadu z nich lze i u nás pěstovat v bytě, v zimní zahradě, ale dokonce i ve venkovních podmínkách. Kniha popisuje nejen známé exotické rostliny, jakými jsou například banánovníky či některé palmy, ale i neznámé a přesto v našich podmínkách pěstovatelné druhy.
Keywords: Zahradní rostliny