Partnerské a rodinné poradenství Práce s klienty - Novák, Tomáš (Grada, 2006)
Dvojice zkušených autorů předkládá tuto publikaci studentům psychologie, odborníkům v oborech partnerské a rodinné poradenství i zainteresované veřejnosti. Zabývá se v ní prací s příběhy, které jsou chápány jako zdroje poznání. Hlavní pozornost je věnována různě tematicky zaměřeným kazuistikám (například na téma alkoholismus, hráčství, nezaměstnanost, partnerské násilí, žárlivost), na kterých je možno si procvičit práci s klientem, jejíž kvalita je v poradenství rozhodující. Kniha obsahuje také praktický návod, jak sestavit anamnézu. Napomohou k tomu uvedené formuláře a soubor otázek pro klienta. Inspiraci najdou i pedagogové společenskovědních oborů, kteří díky zde uvedeným příběhům mohou při vyučování rozproudit zajímavé diskuze o rodině, rolích, hodnotách, různých negativních společenských jevech a dalších tématech.
Keywords: Psychologie odborná