Motivace ve sportu: vztah ke globální sebeúctě a tělesnému sebevnímání - Harbichová, Ivana (Karolinum, 2023)
Metateorie označovaná jako sebedeterminace poskytuje komplexní a integrativní rámec pro pochopení motivace v oblasti sportu. Spolu s dalšími teoretickými modely a koncepty, které se vztahují k sebepojetí, slouží k porozumění tomu, jak určitý typ motivačních faktorů přispívá k výslednému chování ve sportu. Monografie obsahuje empirické studie, jejichž hlavním cílem je ověřit vztah kontextuálně specifické motivace ve sportu ke globální sebeúctě. Kniha je určena výzkumníkům, sportovním psychologům, trenérům, ale i učitelům a studentům tělesné výchovy, stejně jako všem sportujícím, kteří mají zájem o bližší pochopení fungování motivace ve sportu.
Keywords: Sport, zdraví a životní styl