Kondiční a somatické předpoklady ve vodním slalomu - Jan, Busta (Karolinum, 2021)
Publikace je určena pro trenéry vodních sportů, především vodního slalomu, rychlostní kanoistiky a sjezdu, přínosná je zejména v rámci pregraduálních oborů při vysokoškolském studiu trenérské specializace kanoistiky. V teoretické části integruje dostupné poznatky o všech faktorech struktury sportovního výkonu ve vodním slalomu, resp. kanoistice obecně. V části výzkumné se zabývá vlivem kondičních a somatických předpokladů na výkonnost ve slalomu, dále rozdíly mezi výkonnostními skupinami a možnostmi predikce výkonnosti na základě znalosti konkrétních hodnot ukazatelů tělesné kondice a stavby. Následně stanovuje úroveň kondičních a somatických předpokladů, která determinuje vrcholovou výkonnost vodních slalomářů, a vytváří model sportovce této velmi specializované sportovní disciplíny.
Keywords: Fitness a kondice