Úvod do udržitelného rozvoje: souvislosti environmentálního pilíře - Michal, Bittner (Masarykova univerzita, 2025)
Předložený studijní text je doplňkovým zdrojem informací k přednáškám předmětu "CORE003 Udržitelný rozvoj: největší výzva současnosti?" vyučovaného na PřF MU. Cílem předmětu je uvést studenty do problematiky udržitelného rozvoje. Studijní text doporučujeme číst postupně od začátku do konce - a tak je i logicky uspořádán: v části I je představen aktuální stav světa ("kam jsme se to dopracovali"), v části II kořeny environmentální krize ("proč jsme se dopracovali až sem"), a v části III jsou pak představena možná řešení dle kritických oblastí ("co s tím"). Text je však možné číst i po náhodně vybraných kapitolách (víceméně jsou samonosné), kde díky řadě odkazů na jiné části se čtenář příslušné souvislosti dozví i tak.
Keywords: Ostatní; Přírodní vědy