Sociologie města 20. a 21. století - Slavomíra, Ferenčuhová (Masarykova univerzita, 2013)
Kniha představuje historii sociologie města, nabízí nové čtení a interpretace klasických prací z 19. a 20. století a rámcový přehled dosavadních teorií města. Zároveň mapuje některé aktuální debaty, které se odehrávají na poli mezioborových urbánních studií a které výrazně mění způsob, jakým se dnes sociální vědci dívají na města. Autorka v knize rovněž zkoumá propojení české sociologie města s mezinárodní tvorbou v minulosti i dnes.
Keywords: Sociologie