Demence v kazuistikách - Kučerová, Helena (Grada, 2006)
Ojedinělý, praktický a názorný přehled psychopatologických typů pacientů s demencí, s nimiž se lékaři běžně setkávají ve svých ordinacích. Kniha je určena pro psychiatry, praktické lékaře, neurology, geriatry, psychology, studenty medicíny, ale i zdravotní sestry příslušné specializace. Autorka, která vychází ze své zkušenosti, lékařům poradí, jak diagnózu rozpoznat, jak s pacientem hovořit, jak ho léčit. Vše dokumentuje na kazuistikách. Text je doplněn kresbami pacientů, jež doplňují informace o vývoji léčby.
Keywords: Psychiatrie, psychoterapie