Pohybová aktivita krok za krokem Průvodce a tréninkový deník pro onkologické pacienty - Kateřina, Kapounková (Masarykova univerzita, 2025)
Publikace slouží jako praktický průvodce a motivační nástroj pro onkologické pacienty, kteří chtějí bezpečně a efektivně začlenit pohyb do svého života před, během i po léčbě. Přehledně vysvětluje přínosy pohybové aktivity, nabízí doporučení pro výběr vhodných forem cvičení a přináší návod, jak sledovat vlastní pokrok. Součástí je i tréninkový deník, který pomáhá pacientům sledovat pohybové aktivity, míru únavy a srdeční tep. Cílem publikace je podpořit fyzickou i psychickou kondici pacientů, zvýšit kvalitu jejich života a usnadnit návrat k běžným denním činnostem. Významnou roli hraje individualizace a sebereflexe prostřednictvím strukturovaného záznamu a odborných doporučení.
Keywords: Onkologie