Batikujeme a malujeme na textil batikování, malování na tašky, trička, na hedvábí - Macholdová, Taťjana (Grada, 2005)
Batikování a barvení látek od klasických technik, přes méně známé modernější způsoby barvení a batikování, až k možnostem malby na hedvábí. To všechno naleznete v novém titulu z edice Šikovné ruce. Podrobné pracovní postupy vás seznámí s jednotlivými technikami a inspirují vás k výrobě mnoha dárků - letních ubrusů, šátků, triček, tašek nebo batohů. Kniha je určena nejen pro děti a jejich rodiče, ale je i zajímavou inspirací pro učitele výtvarných kroužků a školních družin.
Keywords: Výtvarné techniky