Stavíme dům ze dřeva - Růžička, Martin (Grada, 2005)
Kniha, jejímž autorem je zkušený stavitel v oboru dřevostaveb, je určena nejen potenciálním stavebníkům rodinných domů, ale klade si za cíl oslovit také širokou stavební veřejnost. Autor v knize dokazuje, že dřevostavby představují rozumnou alternativu k u nás tradičním zděným konstrukcím, zároveň vyvrací mnohé mýty a ukazuje nesmyslnost některých běžných předsudků. Dřevo jako stavební materiál je zde představeno v tom nejlepším světle, neboť kromě ověřených praktických vlastností vyhovuje jeho použití také aktuálním požadavkům udržitelné výstavby. Kniha podrobně popisuje stavbu v systému Two by Four, který je s úspěchem dlouhodobě používán pro dřevostavby v zahraničí i u nás a díky své jednoduchosti a variabilitě představuje vhodné řešení pro rodinné domy i větší stavby, navíc je ideálním systémem pro nízkoenergetická řešení staveb. Kniha ukazuje základní zásady a postup stavby, prostor je věnován také příkladům realizace.
Keywords: Hobby