Mistr Jan Hus, učitel a kolega Promoční promluvy M. Jana Husa - Lucie, Mazalová (Masarykova univerzita, 2021)
Obsahem knihy jsou komentované české překlady 14 rekomendací (promočních řečí) M. Jana Husa, pronesených v letech 1398-1410 na artistické fakultě pražské univerzity. Doprovodné studie jsou věnovány rukopisnému dochování těchto textů, jejich argumentační výbavě a dále výuce na pražské artistické fakultě v daném období, zejména v oblasti filozofie a gramatiky.
Keywords: Historie; Memoáry, osobnosti a osudy