Divadlo v Mikulově za éry rodu Dietrichsteinů (od konce 16. století do druhé světové války) - Miroslav, Lukáš (Masarykova univerzita, 2019)
Kniha mapuje divadelní život v Mikulově od doby, kdy panství získal rod Dietrichsteinů, až do začátku druhé světové války. Ve svých hlavních částech se zabývá zámeckou divadelní kulturou, školským divadlem, kočovnými společnostmi, které do města přijížděly a v neposlední řadě také zrodem měšťanské kultury.
Keywords: Ostatní