Tifana, dcera Měsíce - Kateřina, Blažková (Čas, 2024)
Pokud si knihu koupíte, milý čtenáři, ocitnete se ve 25. století ve dvou různých liniích. Zatímco jednu vypráví Tifana, záhadná obyvatelka Měsíce, ve druhé poznáváme pohled na svět a citlivou duši Mariána, kluka ze Země. Na Zemi se koná běžecká soutěž, ve které mu jen o vlásek uniká vysněné první místo, odměněné pobytem na tolik obdivovaném Marsu. Zklamaně přijímá cenu pro druhého v pořadí, která ho zavádí na Měsíc. Ten však podle nejnovějších výzkumů představuje pouze mrtvý satelit Země. Není na něm, na rozdíl od Marsu, vůbec nic zajímavého. A Mariána dobrodružství tolik láká... Jenomže nic není tak, jak se zdá, a "nudný" Měsíc pro něj a jeho kamarádku chystá neobyčejné překvapení. Marián se ocitá ve víru příběhu, o jakém se mu ani nesnilo. Jen náhle neví, jestli se mu líbí. Protože o osudech superhrdinů se strašně dobře čte. Horší je prožívat je na vlastní kůži...
Keywords: Sci-fi, fantasy