Kapitoly z ošetřovatelské péče II aktualizované a doplněné vydání - Mikšová, Zdeňka (Grada, 2005)
Publikace je určena všem studentkám ošetřovatelství na vyšších odborných, vysokých i středních zdravotnických školách, postkvalifikačních studiích, ale i sestrám v praxi, které si chtějí osvěžit své vědomosti. Jde o druhý díl základní učebnice pro předmět ošetřovatelské postupy. Kniha naučí studentky používat ošetřovatelský proces při provádění výkonů, které musejí znát. Autorky mají dlouholeté zkušenosti s výukou ošetřovatelství nejen na střední a vyšší odborné škole, ale i na vyšších stupních studia. Kniha vyšla s podporou Nemocnice Na Homolce.
Keywords: Ošetřovatelství - postupy, první pomoc