Hudebně-literární slovník. Hudební díla inspirovaná slovesným uměním Čeští skladatelé. II. díl slovníkové trilogie - Vladimír, Spousta (Masarykova univerzita, 2011)
2. díl Hudebně-literárního slovníku zaznamenává pouze ta díla českých skladatelů, která nějakým způsobem souvisejí se slovesným uměním. Tyto vazby mohou mít podobu nejen pouhého inspiračního podnětu, ale mohou být zakotveny v ideji, námětu, obsahu či textu literárního díla. Slovník registruje díla 891 skladatelů, v nichž se odráží tvorba 2203 umělců slova, kteří podnítili skladatele ke komponování. Obohacuje českou hudební lexikografickou literaturu o nový pohled na českou hudební tvorbu, a to v celosvětovém kontextu. V tom je jeho novost a jedinečnost. Slovník je určen nejen odborné veřejnosti, ale i širší kulturní hudbymilovné obci. Muzikologům a pracovníkům hudebních fondů a archivů slouží bohatý seznam odborné literatury.
Keywords: Umění a kultura