Drátované šperky - Vondrušková, Alena (Grada, 2006)
Další díl edice Šikovné ruce přináší kolekci unikátních rukodělných šperků, vyrobených drátenickými technikami. Jsou nejen velmi elegantní a originální, ale skvěle zapadají i do současných módních trendů. Hodí se ke stylu etno, inspirovanému tvorbou přírodních národů a tradičních řemesel z celého světa, právě tak jako k historickým reminiscencím. Zároveň jsou vhodným doplňkem i ke zcela modernímu stylu odívání. Jejich tvorbu zvládne podle této publikace i začátečník, zkušenější dráteníci se mohou nechat jen inspirovat a vytvářet vlastní modely. Potřebný materiál je dnes dobře dostupný, bez problémů lze opatřit jemné i silnější dráty v široké škále kvalit i barev.
Keywords: Výtvarné techniky