Outside In A Personal History of the Brno Department of English Narrated by Don Sparling - Don, Sparling (Masarykova univerzita, 2021)
Publikace vypráví o historii Katedry anglistiky a amerikanistiky FF MU. Vyprávění je strukturované a je založeno na metodě orální historie. Vypravěčem je Don Sparling, osobnost dlouhodobě spjatá s životem katedry a její bývalý vedoucí. První kapitola líčí vznik Anglického semináře v roce 1920 pod vedením profesora Františka Chudoby a pokračuje popisem meziválečných událostí. Další kapitoly se věnují poválečnému období až do roku 1977 (příchod Dona Sparlinga na katedru), následně osmdesátým létům a době porevoluční do roku 2000. Poslední kapitola shrnuje dějiny významné součásti života katedry, divadelního spolku The Gypsywood Players.
Keywords: Historie