Strašilka z Přízračného ostrova - Kvapil, Libor (Eknihy hned, 2016)
Strašilka je prapodivný tvor žijící daleko na severu na zapomenutém ostrově. Jednoho dne se skrze zlého dobrodruha, který jí chce ulovit, ocitne na neznámém a naprosto cizím místě, kde potkává ještě prapodivnějšího tvora, než je ona sama a zažívá s ním mnohá dobrodružství.
Keywords: Beletrie pro děti