Čeští prezidenti a válka Od Havla k Pavlovi, od Kosova k Ukrajině - Lubomír, Kopeček (Masarykova univerzita, 2025)
Tato kniha nabízí vhled do chování českých prezidentů v souvislosti s vojenskými konflikty v zahraničí, které doprovázela intenzivní veřejná debata a silná polarizace českého veřejného mínění. Kniha zachycuje agilitu prezidentů v jednotlivých válkách a hodnotí míru jejich souladu či nesouladu s premiéry a vládami.
Keywords: Politologie