Děvče ze Zlaté hvězdy - Pichl, Jiří (Eknihy hned, 2015)
Julie Collinsová je sedmnáctiletá dcera ženy, která byla při přepadení dostavníku zastřelena. Zůstává sama, ale protože měli druh, přišla o domek a zbytek dluhu si musí odpracovat v saloonu a hotelu ZLATÁ HVĚZDA, který vlastní muž, který se snaží osamělou nezkušenou dívku využít jako levnou pracovní sílu jako pokojskou. Později se snaží ji zneužít i jako vábničku pro muže. Julie prochází krušnou zkouškou, ale v prostředí plném křivd a nástrah, nalézá i přítele, mladíka Davida, kterému se líbí a který se jí snaží ze služby za každou cenu dostat.
Keywords: Česká současná beletrie