Svět začíná za vraty aneb osud válečného dítěte, které hledá místo v životě - Klein, Václav (Eknihy hned, 2015)
Svět začíná za vraty je příběh chlapce z moravské vesnice, narozeného v létech druhé světové války, který hledá své místo v životě. Čtenář doprovází hrdinu Jakuba jeho dětstvím ve čtyřicátých letech, mládím, ale i dospíváním. Je účastníkem mnoha humorných i smutných událostí servírovaných životem tu na stříbrném, tu vzápětí na dřevěném tácu. Heslo "Indiáni neznají pláč" je motivem jeho životní cesty zvládané způsobem jemu vlastním.
Keywords: Historické romány