Běh na lyžích Trénujeme s Kateřinou Neumannovou - Soumar, Libor (Grada, 2007)
Běh na lyžích je krásný sport, který je pro mnoho lidí každoročně prostředkem k úniku ze šedivých kanceláří a z ruchu měst do bílé, tiché přírody. Pro některé je i příležitostí pro srovnání vlastních schopností se soupeři v závodě. Je to sport, který je přístupný všem lidem bez rozdílu věku či pohlaví. Všem zájemcům, od rekreačních lyžařů, kteří se jednou, dvakrát ročně s rodinou vypraví do horského střediska, až po vrcholové lyžaře, trávící na sněhu týdny a měsíce, umožňuje běh na lyžích zažít nevšední chvíle.Autoři se věnují jak základním otázkám, které zajímají běžecké začátečníky, jako je výběr vhodného vybavení a základy techniky jízdy, tak i zkušeným sportovcům, kteří chtějí vhodně zvoleným tréninkem dosáhnout lepších výsledků. Film na přiloženém DVD knihu doplňuje, velmi názorně popisuje techniku jízdy v podání Kateřiny Neumannové, metodiku nácviku jednotlivých disciplín, rozcvičení a další témata, u kterých byli doposud čtenáři odkázáni jen na písemný popis.
Keywords: Sporty