Psychologie smysluplnosti existence Otázky na vrcholu života - Křivohlavý, Jaro (Grada, 2006)
Na českém trhu bezkonkurenční kniha zpracovává v současné době velmi diskutované téma otázky smysluplnosti existence člověka. Autor předkládá tuto knihu všem, kterým není lhostejný smysl našich aktivit, snaží se nabízet odpovědi na "gruntovní otázky života", které se vynoří u každého z nás ve chvílích nechtěných životních zastavení (těžká nemoc, životní krize, rozpad manželství, ztráta zaměstnání atd.). V úvodu této publikace autor, který se více než 60 let věnuje intenzivnímu studiu a práci v oblasti psychologie, jasně ozřejmuje účel této knihy - snahu pomoci všem v takovémto "zastavení se v kolotoči života" a nastíněním toho, jak může moderní psychologie v tomto směru zkvalitnit náš život.
Keywords: Psychologie odborná