US Foreign Policy in the Western Balkans from 1993 to 2009 - Vladimir, Đorđević (Masarykova univerzita, 2016)
Kniha analyzuje a srovnává zahraniční politiku dvou po sobě jdoucích amerických vlád v období mezi lety 1993 a 2009, tedy během funkčního období prezidentů Williama J. Clintona a George W. Bushe. Prostřednictvím metody obsahové analýzy a zároveň pomocí analýzy diskurzu vybraných primárních zdrojů se text zaměřuje na jejich zahraniční politické cíle a zájmy v regionu západního Balkánu. Analýza prokazuje, že porozumění regionu a americká úloha zde byla v obou obdobích v podstatě stejná.
Keywords: Politologie