Láska a smrt ve vybraných literárních dílech německého středověku - Sylvie, Stanovská (Masarykova univerzita, 2019)
Kniha přináší poprvé v dějinách novodobé české germanistické medievistiky česky psané přehledy děje vybraných literárních děl německého středověku včetně charakteristiky hlavních postav a jejich vztahu k lásce a smrti. Má sloužit čtenářům, kteří chtějí hlouběji proniknout do spletitých dějů hrdinské epiky, dvorského románu a novely, středověkých milostných básní či středověké vrcholné prózy z německojazyčného prostředí. Podává základní informace o autorech a o ději těchto děl a doplňuje je ukázkami z nich v originálním jazyce a v překladech, které až na výjimku děl "Píseň o Nibelunzích" a "Oráč z Čech" jsou do češtiny v moderní době převedeny poprvé.
Keywords: Ostatní