Deskové a karetní hry Pro děti od 8 let - Moravcová, Jana (Grada, 2005)
Deskové a karetní hry mohou být nejen zábavou, ale také efektivním učením. Například deskové hry v publikaci Mgr. Jany Moravcové procvičují nejrůznější jazykové jevy učiva třetí a čtvrté třídy základní školy a pomáhají především tam, kde je nutné s dětmi velmi intenzivně procvičovat. Dlouhodobé cvičení je někdy pro děti unavující, a tak známé hry s figurkami a kostičkami jim úkoly usnadní. Většinu uvedených her lze hrát ve dvojicích, takže výborně poslouží i rodičům, kteří chtějí svým dětem učení zpříjemnit. Stejně tak se ale uplatňují ve školních družinách, speciálních třídách pro děti s poruchami učení a ve školách při nemocnicích, kde je nutné udělat dětem učení obzvlášť zajímavým.
Keywords: Pedagogika; Zážitková pedagogika