Nejlepší nápady pro děti Výtvarné náměty pro celý rok - Kulhánková, Alena (Grada, 2006)
Výtvarná tvorba je pro děti velice oblíbenou a zajímavou činností. Je pro ně hrou, ale i možností sebevyjádření, způsobem relaxace i terapie. Děti baví tvořit, zkoušet nové, pro ně neznámé techniky, objevovat a experimentovat. Rozvíjí tím nejen svou fantazii, ale i tvořivost a pozorovací techniky. Kniha Aleny Kulhánkové proto nabízí originální náměty poutavých výtvarných činností, jimiž se děti mohou zabavit po celý rok. Autorka využívá běžných i netradičních výtvarných materiálů a přehledně uvádí pracovní postupy, pomůcky, kterých je zapotřebí, a nezapomíná ani na fotografie výsledků dětské tvořivosti. Publikace je určena učitelům na základních školách, vychovatelům, ale i rodičům.
Keywords: Pedagogika; Předškolní pedagogika