CorelDRAW 12 podrobný průvodce - Čulík, Miroslav (Grada, 2006)
Publikace CorelDRAW 12 popisuje novou verzi populárního grafického vektorového programu kanadské společnosti Corel. Díky novým funkcím se CorelDRAW velmi přibližuje aplikacím, které jsou určeny pro práci s webovou grafikou. Čtenář se v publikaci dozví o základních i pokročilejších funkcích programu, včetně nastavení různých předvoleb a prostředí celé aplikace. Seznámí se s vytvářením základních objektů, jejich tvarováním. Pozornost je věnována efektům, vytváření webových komponentů, práci s rastrovou grafikou apod. Velké místo zabírá popis práce s textem, použití různých textových funkcí a efektů. CorelDRAW spolupracuje i s přidruženými aplikacemi tohoto rozsáhlého grafického balíku. V publikaci najdete základní popis těchto možností. Pozornost je i věnována výstupu, který se v dnešní době neomezuje pouze na výstup tištěný, ale zahrnuje i výstup elektronický, tj. vytváření internetových stránek či PDF dokumentů pro různé účely.
Keywords: Grafika, CAD