Hodnocení kvality života u nemocných s bronchiální obstrukcí - Salajka, František (Grada, 2006)
Publikace se zabývá problematikou hodnocení kvality života u nemocných s bronchiálním astmatem a chronickou obstrukční plicní nemocí. V úvodu je charakterizována kvalita života ovlivněná zdravotním stavem. Dále jsou podrobně probrány faktory spojené s bronchiální obstrukcí, které kvalitu života ovlivňují - dušnost, hodnoty plicní funkce, psychologické faktory a další. Publikace dokládá světové trendy terapeutických intervencí. V závěru je diskutována problematika interpretace získaných dat. Publikace je určena zejména pneumologům, internistům, alergologům, ale i praktickým lékařům.
Keywords: Ostatní lékařské obory