Ortodontický průvodce praktického zubního lékaře - Koťová, Magdalena (Grada, 2006)
Včasné rozpoznání ortodontické vady je předpokladem volby a realizace nejvhodnějšího terapeutického postupu. Pro praktického stomatologa jsou "ortodontické diagnostické rozpaky" častou překážkou např. pro sestavení plánu protetické rekonstrukce chrupu.Text upozorňuje zejména na: 1. úskalí včasné diagnostiky ortodontických anomálií,2. strategii začlenění ortodontické terapie do plánu komplexního stomatologického ošetření pacienta včetně využití implantátů,3. často nenápadné symptomy signalizující odchylky ve vývoji stomatognátní oblasti.Publikace, která je určena zejména praktickým zubním lékařům, je doplněna bohatou názornou obrazovou dokumentací - na 140 obrázků (z toho 47 perokreseb).
Keywords: Stomatologie