Manželské a rodinné poradenství - Novák, Tomáš (Grada, 2006)
Renomovaný poradenský psycholog přichází s praktickou příručkou manželského poradenství. Ta může pomoci začínajícím profesionálům i laickým poradcům získat základ, na kterém budou moci budovat vlastní přístup ke klientovi. Publikace je však určena především lidem, kteří stojí před úkolem poradit sami sobě v partnerském problému. Co rozumí autor termínem praktické manželské poradenství? Emoční podporu, vstřícné vyslechnutí spojené s předáním minima rad a zkušeností směřujících ke zkvalitnění partnerského vztahu.První část knihy se zabývá historií, technikou i zásadami a taktikou poradenství. Druhá část se věnuje základním otázkám vztahu. Vymezuje problémy partnerského soužití a zaměřuje se na možný manželský konflikt a jeho řešení v podmínkách velmi omezeného časového prostoru. Třetí část se pak orientuje na poradenské řešení mimořádných, ale pro většinu krizových situací typických událostí.Publikace je doporučována na fakultách sociálních studií a Filozofické fakultě MU.
Keywords: Psychologie odborná