Fyziologie a léčebná rehabilitace motoriky člověka Třetí, přepracované a doplněné vydání - Pfeiffer, Jan (Grada, 2005)
Opakované vydání této knihy potvrzuje skutečnost, že monografie úspěšně řeší velmi nesnadný úkol - stručně shrnout poznatky o centrálních mechanizmech řízení hybnosti a informovat o možnostech odstranění, popřípadě zmírnění poruch motoriky metodami léčebné rehabilitace. Spolupráce teoretiků a klinických pracovníků skutečně zajistila, že se kniha stala nejen zajímavou, ale i nepostradatelnou pro zdravotníky, studenty řady oborů, ale i pro širší veřejnost. Významným rysem třetího vydání je pak úplné přepracování části věnované systému moderní rehabilitace.
Keywords: Fyziatrie, rehabilitace, balneologie