Kámen v okrasné zahradě - Bíba, Tomáš (Grada, 2009)
Kámen je krásný a trvanlivý materiál. Chcete si z něj vyrobit suchou zídku či terasu v zahradě? Nevíte kam umístit solitérní kamennou sochu? Inspiraci pro svoji okrasnou zahradu najdete v této celobarevné publikaci od renomovaného zahradního architekta a stavaře. Kromě poznatků o vlastnostech kamene a výčtu hlavních druhů hornin použitelných v zahradní tvorbě obsahuje kniha i konkrétní informace o stavebních postupech. Nechybí ani příklady nejčastějších chyb při zpracování a použití kamene. Zručnější čtenáři si mohou podle návodů svépomocí zhotovit suchou nebo zděnou kamennou zídku, usadit solitérní kámen či sochu v travnaté ploše nebo správně umístit kameny poblíž vodní plochy. Nedílnou součástí knihy je bohatý obrazový doprovod a ukázky z realizovaných zahrad.
Keywords: Úprava zahrady