Gastroenterologie a hepatologie pro zdravotní sestry - Lukáš, Karel (Grada, 2005)
Tato ojedinělá učebnice je určena nejen sestrám specialistkám v oboru gastroenterologie a hepatologie, ale všem sestrám, které pečují o pacienty s poruchami a onemocněním zažívacího ústrojí. Zdravotní sestry i studenti získají poznatky o nejčastějších funkčních poruchách a nemocech zažívacího ústrojí, naučí se rozpoznávat jednotlivé příznaky. Kniha jim pomůže lépe rozpoznat potřeby nemocných a plánovat ošetřovatelskou péči nejen v léčebném procesu, ale i při diagnostických výkonech a dietoterapii. Renomovaní autoři mají dlouholeté zkušenosti klinické i pedagogické, při tvorbě knihy vycházeli také ze svých zkušeností, které získali při výuce v dalším vzdělávání sester.
Keywords: Gastroenterologie, hepatologie; Ošetřovatelství - klinické obory