Manažerka a stres - Šnýdrová, Ivana (Grada, 2006)
Budování kariéry a plánování rodiny představuje pro mnoho žen zásadní okamžiky jejich života. Bohužel často dochází k tomu, že žena je nucena zvolit jen jednu z těchto dvou možností seberealizace. Právě z tohoto důvodu je stále velmi málo žen ve vedoucích pozicích, protože taková práce vyžaduje mnoho úsilí, energie a časové dotace. Ženy-manažerky jsou stejně dobré ve své práci jako muži, oproti jiným skupinám jsou však ohroženy ze všech stran působícím stresem, a proto je třeba jim věnovat zvýšenou pozornost a pomoci jim řešit náročné životní situace.
Keywords: Psychologie pro každého