Recepty pro život (106 minipovídek) - Žák, Jan (Eknihy hned, 2016)
Spěcháte? Máte málo času? Vadí vám zbytečné řeči? Máte rádi věcnost a stručnost? Kniha Jana Žáka, jenž celý svůj život zasvětil sportu, vychoval řadu vynikajících sportovců a zná cenu času, je právě taková, protože směřuje k jádru věci rychle a bez zbytečného plýtvání slovy. V této knížce najdete kromě jiného i nekonvenční recepty na řešení různých životních situací, po sondě do myšlení dětí se setkáte s žentourem, laksírkou i tribologií, uděláte si výlet do "zlaté éry motocyklů" a nahlédnete pod pokličku života některých významných sportovních osobností. Ve sto šesti minipovídkách se prolíná fikce s realitou. Povídky zasahují do jedenácti oblastí lidského počínání, některé se zabývají i nepochopitelným diletantstvím lidí, kteří rozhodují o našich životech, jiné odlehčují děj zábavnější formou. Pokud ve vyprávění poznáte sami sebe, je to podobnost čistě náhodná.
Keywords: Beletrie