Podlahy Konstrukce, skladby, opravy - Steiner, Ladislav (Grada, 2005)
Potřebuje váš byt či dům novou podlahu? Rozhodujete se, zda oslovit odbornou firmu, nebo se pustit do stavby či opravy svépomocí? Publikace od zkušeného specialisty na nejrůznější druhy podlah a podlahovin, autora odborných knih i učebnic a zároveň kutila, který mnoho podlah sám položil, přináší nápady, "grifyy" i návyky, které mohou pomoci podlahářům i laickým řemeslníkům vybrat, položit, případně opravit podlahu. Zabývá se konstrukčními systémy podlah, požadavky na podlahy pro různá prostředí i estetickým působením podlahové plochy. Hlavní část knihy potom patří skladbám podlah (podložky, stěrky, izolace, materiály pro podlahy, podkladní vrstvy) a vlastním podlahovinám, jejich pokládání, výhodám i problémům spjatým s provozem. Samozřejmostí jsou popisy nejčastějších vad a poruch a návrhy, jak je odstranit. V závěru pak autor uvádí několik poznámek ke vztahu objednatel - zhotovitel.
Keywords: Hobby