Jak se asertivně prosadit - Honzák, Radkin (Grada, 2006)
Mnoho lidí vyhledává psychiatrickou nebo psychologickou pomoc i v případech, kdy by si své problémy mohli vyřešit sami. Mohli by je dokonce vyřešit dříve, než se nakupí do takového množství, že se stávají nepřehlednými. Často jim k tomu nechybí chuť a odvaha, ale spíš schopnost vidět pravou podstatu problému. Se "selskou psychologií" vystačíme v běžném životě ve většině případů. Někdy se však objeví případy zamotané, kdy je užitečné znát některé zákonitosti vědecké psychologie. A právě ty najdete v knize renomovaných českých autorů MUDr. Radkina Honzáka, CSc. a MUDr. Vladimíry Novotné. Jejich publikace je tak určena všem, kteří se chtějí dozvědět něco o zákoutích své povahy a vyřešit i některé problematické situace. Naučte se, jak přijímat odmítnutí bez pocitu urážky, jak vyjádřit pochvalu i kritiku, a otevře se vám možnost stát se pohotovým, přesvědčivějším, suverénním v jednání a vystupování.
Keywords: Psychologie pro každého