Poradenská psychologie pro děti a mládež - Pešová, Ilona (Grada, 2006)
Autoři předkládají touto publikací základní studijní text, nepostradatelný pro všechny studenty psychologie a pedagogických oborů. Čtenáři získají stručnou a jednoduchou formou přehled o problematice psychologického poradenství pro děti a mládež s přihlédnutím k nejnovějším poznatkům vědy a zkušenostem současné poradenské praxe v pedagogicko-psychologické poradně a speciálněpedagogickém centru. Text je zaměřen především na děti od raného věku až do časné dospělosti. Kniha je členěna podle jednotlivých vývojových období s jejich zvláštnostmi, nejčastějšími vývojovými odchylkami a zahrnuje základní poznatky o práci s dětmi hendikepovanými, mimořádně nadanými, s dětmi s výukovými problémy i s dětmi v krizi. Kniha je doplněna kazuistikami.
Keywords: Psychologie odborná