Fyziologie učebnice pro studenty zdravotnických oborů - Mourek, Jindřich (Grada, 2005)
Fyziologie pro studenty zdravotnických oborů je určena všem studentům nelékařských zdravotnických oborů i oborů sociálně-zdravotních, které jsou realizovány na vyšších odborných školách a v bakalářských a magisterských programech vysokých škol. Autor přednášel fyziologii celé řadě generací studentů medicíny a v současné době i studentům jiných oborů. V roce 2003 mu bylo uděleno čestné členství České fyziologické společnosti, která je součástí České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně....Tato učebnice je šitá "na tělo" tak, aby přinesla studujícím vše podstatné a důležité, aby ukázala na vazbu s praxí. Studenti musí nabýt přesvědčení, že studium fyziologie není studium teoretické, ale naopak nanejvýš reálné a bezpodmínečně nutné právě pro následující kliniku a praxi...(z předmluvy prof. MUDr. Jindřicha Mourka, DrSc.)
Keywords: Teoretické obory