Sukulenty - Pasečný, Petr (Grada, 2005)
Na stránkách této publikace se seznámíte s více než 100 druhů sukulentů, tj. rostlin, které mají vyvinutou schopnost hromadit vodu pro přežití v období sucha. Zkušení pěstitelé, Petr Pasečný a Jaroslav Ullmann, vybrali z bohatého sortimentu nejkrásnější, nejčastěji pěstované a nejzajímavější druhy vhodné pro naše interiéry, případně pro lodžie a balkony. Představeny jsou druhy nenáročné, vhodné pro začátečníky a do jakýchkoli podmínek, stejně tak i druhy určené pouze velmi zkušeným pěstitelům. Většina z nich se k nám začala dovážet a šířit se mezi běžné pěstitele až po otevření hranic a konkrétní informace týkající se jejich pěstování dosud chyběly. Tuto mezeru vyplňuje právě naše kniha.
Keywords: Pokojové rostliny