Přestaňte se podceňovat! - Novák, Tomáš (Grada, 2005)
"Vyšli jsme z rodiny, která nás formovala, zformovala a někdy deformovala. Pokud nastal poslední zmíněný typ ovlivnění, nebude snadné porozumět tomu, že jsme bytostmi obdařenými mnoha právy. Mají-li tato práva respektovat druzí lidé, musíme je plně přijmout sami. Ne jen kňourat, že je ztrácíme. A už vůbec ne o ně bojovat tak agresivně, že znechutíme jak sebe, tak i druhé." "Klidná jistota", to je to, oč v knize, kterou držíte v ruce, běží. Autor odkrývá krok za krokem příčiny vzniku pocitů nedostačivosti, aby posléze jasným, srozumitelným a často humorným i sarkastickým způsobem navrhl, jak s těmito pocity a s jejich kořeny v nás i našem okolí nejen bojovat, ale jak nad nimi s onou "klidnou jistotou" zvítězit.
Keywords: Psychologie pro každého