Psychiatrická ošetřovatelská péče - Venglářová, Martina (Grada, 2005)
První učebnice, která vyčerpávajícím způsobem pokrývá problematiku ošetřovatelské péče v psychiatrii, je určena nejen studentům a učitelkám ošetřovatelství na všech stupních vzdělávání, ale také sestrám v praxi.Po jejím prostudování se budou studenti i sestry orientovat v organizaci psychiatrické péče, problematice duševního zdraví, duševních poruch, budou znát roli sester na psychiatrii i jejich současné kometence. Zejména však budou schopni rozpoznat potřeby osob s duševní poruchou, plánovat, realizovat a hodnotit péči o pacienty v nemocnici i v komunitě. Vzhledem ke svému komplexnímu pojetí je kniha zdrojem mnoha informací nejen pro zdravotní sestry, ale i pro další pracovníky ve zdravotnictví, zejména fyzioterapepeuty, ergoterapeuty a sociální pracovníky.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory