Očkování a infekční nemoci dětí - Gregora, Martin (Grada, 2005)
Každé dítě předškolního a školního věku je ohroženo bakteriemi a viry, které se nejsnadněji šíří v dětských kolektivech a malé pacienty dovedou pořádně potrápit. Proti některým zákeřným nakažlivým (infekčním) chorobám, na které děti v minulosti často umíraly, existuje již očkovací látka. Existují však také velmi záludné a nebezpečnébakterie a viry , proti kterým zatím nebylo vyvinuto očkování a které mohou způsobit těžká onemocnění. Zbrusu nová kniha MUDr. Martina Gregory informuje rodiče o původcích nemocí, radí, jak nemocem předcházet a jak je doma léčit. Usnadní jim rozhodování, zda je očkování dětí správné a jaká očkování by dítě rozhodně nemělo vynechat.
Keywords: Rady pro rodiče