PHP a XML - Kosek, Jiří (Grada, 2009)
Kniha čtenáře podrobně seznámí s jazykem XML a s možnostmi jeho zpracování v jazyce PHP. Výklad se kromě popisu jednotlivých rozhraní jako je SAX, XMLReader, DOM a SimpleXML soustřeďuje i na vysvětlení samotných základů jazyka XML a navazujících technologií jako jsou XML schémata, XPath a XSLT. Kniha je doplněna velkým množstvím praktických příkladů, které je možné stáhnout z doprovodného webu knihy. Stranou nezůstanou ani technologie, které jsou založeny na využití základních technologií XML, jako jsou webové služby a AJAX. Kniha srozumitelně vysvětluje i pro mnoho začínajících vývojářů méně známé koncepty, jako jsou jmenné prostory, znaková sada Unicode a její kódování, či pokročilé validační technologie RELAX NG a Schematron.
Keywords: Internet, komunikace, sítě