Výběr partnera Pro nezadané i zadané - Šmolka, Petr (Grada, 2005)
Kniha předního českého psychologa zabývajícího se partnerskými vztahy je určena široké veřejnosti. Zbývá se okolnostmi ovlivňujícími výběr partnera, principem podobnosti, protikladů atp. Dále také skutečnostmi na základě kterých si své partnery vybírají ženy a dívky, a na kterých muži. Neopomenut je význam fyzické přitažlivosti, temperamentu a povahových rysů, vlivu rodiny, věku, vzdělání, životních zkušeností. Kniha obsahuje řadu příkladu z poradenské praxe autora.
Keywords: Psychologie pro každého