Pleteme věnečky po celý rok - Vondrušková, Alena (Grada, 2005)
Květiny, vonící bylinky nebo zelené ratolesti patří k nekrásnějším přírodním materiálům, z nichž lze vykouzlit půvabné věnce, věnečky, kytice a dekorativní vazby. Můžeme je zhotovovat po celý rok. Na jaře pleteme věnečky z jarních květin, v létě dožínkové věnce ze zlatého obilí, na podzim připravujeme suché vazby. V zimních měsících přijdou na řadu vázané adventní věnce, později mikulášské a vánoční dekorace s ovocem a svíčkami. Ale to zdaleka není všechno. V nové knížce řady Šikovné ruce najdete návody na voňavé věnečky z mateřídoušky, levandule a dalších bylin, naučíte se uplést svatební věnec nebo věnec na zahradní slavnost, zjistíte, jak jednoduché je vázat ozdobné pletence z cibule nebo česneku.
Keywords: Výtvarné techniky