Oceňování finančních institucí Praktické postupy a příklady - Hrdý, Milan (Grada, 2005)
Oceňování finančních institucí nabývá v posledních letech na významu. Fúze a akvizice těchto subjektů, rozvinutost a vzájemná provázanost finančních trhů a komplexnost nabízených služeb zvyšuje náročnost na stanovení jejich reálné hodnoty jakožto výchozího předpokladu pro vyjednávání o kupní, respektive prodejní ceně. Kniha vychází z obecných oceňovacích postupů platných pro podniky a promítá do nich specifika hospodaření jednotlivých oceňovaných subjektů - bank, spořitelních a úvěrových družstev, investičních společností a fondů, penzijních fondů. Je doplněna jednoduchými příklady pro lepší pochopení dané problematiky. Po přečtení knihy by měl být čtenář schopen samostatně metodicky zvládnout postup při oceňování finančních institucí. Publikace je určena studentům ekonomických fakult vysokých škol a znalcům a oceňovatelům, kteří se s praktickým oceňováním finančních institucí setkávají.
Keywords: Podnikání a management