Orientační sporty - Kirchner, Jiří (Grada, 2005)
Orientační sporty jsou v poslední době velmi oblíbené. Umožňují totiž čelit nekonečným výzvám a novým situacím všem věkovým kategoriím, rekreačním i výkonnostním sportovcům. A právě tato jedinečná kniha vás komplexně seznámí s celým spektrem orientačních sportů mezi které řadíme mimo jiné klasický pěší i lyžařský orientační běh, orientační závody na horských kolech, horský orientační běh, radiový orientační běh i orientační potápění nebo extrémní orientační závod rogaining. Především nejznámější z nich, běh, je sportem, který může absolvovat společně celá rodina a který budete umět brzy. Kolektiv autorů - vždy odborník a zkušený závodník na jeden druh orientačního sportu - přináší v publikaci také nejnovější poznatky o vybavení sportovců, soutěžích, disciplínách i o zábavných formách tréninku.
Keywords: Sporty